perjantai 28. helmikuuta 2014

Desucon Frostbite 2014 (2/2) - Catelyn

Elikkäs juu, taisinpa luvata raapustavani jotain Catelynistä!

En ihan tarkalleen muista, milloin idea Catelynin toteuttamisesta alunperin syntyi. Olen pitänyt Catelynistä hahmona jo siitä lähtien kun sain ensikosketukseni televisiosarjaan - ja A Song of Ice and Fire -kirjasarjaan yleensä - Ylen esittämän ykköskauden siivittämänä (myöhäiskeväällä 2011, kuten Wikistä lunttasin). Ensimmäisen kerran taisin möläyttää unelmasta pukuilla Catia noin vuosi takaperin (tässä merkinnässä). Tällöin ajatus kuitenkin jännitti melkoisesti: ennen Catelyniä itse asiassa jokaisen pukuni lähdeteoksena on ollut joko anime, manga tai muu sarjakuva, mikä itsessään on antanut taiteilijan vapauksia pukujen toteuttamisen suhteen esimerkiksi materiaalien valinnoissa. Ja, noh, Michelle Fairley on yksinkertaisesti vaan niin tyrmäävän upea. Syksyn mittaan, tiukan ideoinnin jälkeen pääsin kuitenkin yli jahkailustani ja puvun varsinainen toteutus saattoikin alkaa!

Sanoisin, että Catelynin toteutus ei ollut ompeluteknisesti monimutkainen prosessi, sillä valitsemani asukokonaisuus oli varsin simppeli kaavoituksen kannalta. Eikun hyvät pohjakaavat luottokauppa Jaycottsilta, niihin jokunen muutos, ja menoksi. Tätä vastoin kangasvalintojen kanssa painin hyvinkin pitkään, yrittäessäni metsästää sinnikkäästi referenssikuville uskollisia materiaaleja. Kuitenkin aikataulu- ja budjettisyistä päädyin antamaan jonkin verran periksi alkuperäisille vaatimuksille: esimerkiksi takin päädyin tekemään keinomokasta, kun sopivanlaista ja/tai kukkarolle sopivaa vihreää villasekoitetta ei löytynyt sitten mistään. Tämän lisäksi jätin sekä takin että leningin vuorittamatta, ja aluspaitakin itse asiassa koostuu ainoastaan irtohihoista ja -kauluksesta (kiitos EK:n, jossa ainut tarkoitukseen sopinut verhokangas maksoi 60e/m :D). Kun kaavat oli tehty ja vuoritus jäi pois, sain ompelutyöt omalla mittapuullani päätökseen hyvinkin nopeasti: joitakin yksityiskohtia lukuunottamatta takki ja leninki valmistuivat kahden intensiivisen ompeluviikonlopun aikana.

About ainut wip-kuva jonka jaksoin/muistin ottaa työskentelyn aikana. Kuvanottohetkellä takin hihoista puuttuu vielä karvat eikä aluspuseron kaulusta ole vielä kiinnitetty.

Peruukki aiheutti myös jonkin verran päänvaivaa. Vaikka sopiva kauppa ja malli löytyivätkin suht nopeasti, harkitsin pitkään parin värivaihtoehdon välillä. Onneksi on kuitenkin olemassa niinkin loistava asia kuin Ardan kuvagalleria! Kun olin päättänyt mitä hain (punertavan ruskea väri, joka tulisi nätisti esiin kuvausolosuhteissa), valinta oli loppupeleissä yllättävän helppo. Näin jälkikäteen ajateltuna valinta osui mielestäni aika lailla nappiin. Peruukin stailaus osoittautui jo piirun verran hankalammaksi hommaksi, mutta onneksi hotellikämppikseni jelppasi tämän suhteen con-aamuna (oot Koochie korvaamaton ♥).

En tähän hätään keksi hirveän paljon lisää kerrottavaa puvusta... ai niin eikun, takin solki! Se koostuu itse asiassa kahdesta avaimenperästä ja hakaneulasta. ;D Simppeli toteuttaa, muttei niin halpa puvun osa kuin luulisi. Kala-avaimenperän myynyt eBay-kauppias velotti nimittäin jostain syystä postikuluista noin kaksi kertaa enemmän kuin varsinaisesta avaimenperästä. Jaa et silleen.

Ainakin se on soma! Kuva taas hienoa kännykameralaatua.

Siinä se suunnilleen oli! Frostissa Catia kuvailtiin lauantaina itse asiassa kahteen otteeseen. Aamuisella reissulla kuvaajina toimivat Kifia (joka oli bongannut mielettömän kuvauspaikan, woot!) ja Pauliina. Myös iltapäivällä tuli käytyä palelemassa ulkona hieman isommalla porukalla. Tällöin kuvailivat Pauliina ja Myrre. Kollektiivinen kiitos kaikille kuvaajille, ootte huippuja! ♥






OH SNAP.

Lahdesta lyötyi myös tuollainen ihana khaleesi. Tykkään kovasti tavasta jolla Minna katsoo olan ylitse tässä kuvassa!


Ei muuten ollut tämä lohikäärmeprinsessa ainoa joka kävi lämmittelemässä helmojen suojassa lauantaina...

Seuraavan kerran Catelyn päässee käyttöön jo tulevana kesänä, sikäli mikäli sinne kaavailtu ryhmä toteutuu. Kuumotus on kova!

Ps. Kaverikuvan ottaminen on taitolaji.

Voi Pau, ollaanko me toivottomia tapauksia?

8 kommenttia:

  1. Sinun Catelynisi on kovin kaunis ja onnistunut puku. Mielestäni materiaalivalinnat menivät nappiin, koska puku näyttää arvokkaalta ja alkulähteelleen uskolliselta :) Näkisin mieluusti Catin jossakin toisessakin conissa <3

    Kaverikuvien aatelia :DD

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jösses, oot kyllä aikamoinen ninja kun kommentoit noin pian tekstin julkaisun jälkeen! o.o

      Ihanaa että olet sitä mieltä! Oon itsekin lopputulokseen tosi tyytyväinen, kun ottaa huomioon miten paljon vaivaa passelien kankaiden metsästämiseen meni. "Todellisiin" hahmoihin perustuvat pukuprojektit tekevät valmistusprosessista kinkkisen siinä mielessä, että tiedät tasan tarkkaan (tai voit ainakin heittää hyvä arvauksen siitä) mistä materiaaleista puku on _oikeasti_ tehty. Ehkä on loppujen lopuksi ihan hyvä asia, ettei sopivanlaista villakangasta kävellyt vastaan - budjetti ei luultavasti olisi kestänyt kangasmenekin ja villakankaiden metrihintojen yhdistelmää. Tai olisin vähintäänkin paistunut sisätiloissa. XD

      Cat tullaan näkemään aivan varmasti myös tulevissa coneissa! Mielin laittavani puvun uudelleen ainakin johonkin toiseen talvitapahtumaan. Toivottavasti tuolloin saisi myös nauttia hieman lumisemmista keleistä kuin viime Frostissa!

      Sitäpä juuri XD

      Poista
    2. Ninja-Koochie ;p Sattumalta katselin, että mitä blogeja oli päivitetty ja oli vaan pakko kommentoida Cat postausta.

      Öö, veikkaisin että alusmekko yms tms. olisi tehty jostakin pellavasta, nokkosesta tai silkistä, kun ottaa aikakauden huomioon tai hyvin hienosta villakankaasta. Sama takin kanssa, joten joo olisi tullut aika kallis puku ^^;

      Rouvaa odotellessa :)

      Poista
    3. Ihana kampaajaninja olet! ;)

      Pellavaksi minunkin silmäni tulkitsivat tuon alusmekon, mutta sarjan takki vaikuttaa villasta tehdyltä (tarkoitin juurikin takkia tuossa aiemmassa kommentissa joka jäi vähän aukkoiseksi). Mutta juu, kukkaro kiittää kun ei nipota liikaa matskujen suhteen ja meh, loppupeleissä tämähän on vaan superkiva harrastus. :'D

      Kuitenkin setä tahtoo maistella rouvaa uudelleen, sinä mokoma <3

      Poista
  2. Aaaaah sinun Cat on vaan niin ihana ja äää nuo kuvat on ihan törkyhienoja! ;_; <3 Toivottavasti pidät uudestaan taas jossain conissa niin minäkin pääsen vähän ihanaa Lady Starkia kuvailemaan, sniif!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kuules, tuohan on vaan simppeli järjestelykysymys. ^_~ (Lue: yhhhh uguu vollotan liikutuksesta ja kierin täällä lattialla kun niin ihana kommentti, juu kuvailuja joskus jossain pliis! ;-; <3)

      Poista
  3. On kyllä kaunis ja onnistunut tuo puku ja hahmo sopii sulle hyvin!<3 Ja talvinen Suomi on kaunis kuvausmiljöö!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! <3 Ja kyllä, on se mahtavaa kun Suomessa voi hyödyntää kaikkia neljää vuodenaikaa! (Vaikka oonkin ihan järjettömän kade Australian upeasta luonnosta...)

      Poista

Kommentit on kivoja! <3