sunnuntai 9. helmikuuta 2014

Coneja, coneja tuutin täydeltä!

Alkuvuodesta, tammikuisen Yukiconin lähestyessä kovaa vauhtia havahduin siihen, että blogin päivittämisestä on vierähtänyt aikaa useampi kuukausi. Yukiconin ja Desuconin pukuprojektien takia (joista tarkemmin päivityksen loppupuolella) en kuitenkaan löytänyt sopivaa rakoista kuosia päivitystä kokoon kuin vasta nyt. Parsiessani kokoon tätä tekstiä muuten huomasin, että blogillani on jo 35 lukijaa. Siis mitä. Oho!

Päivitystauon johdosta oon jättänyt suht järjestelmällisesti kertomatta viimeisimmistä tapahtumista, joten seuraavaksi pikainen katsaus näihin!


Ropecon XX (Espoo, 26.-28.7.2013)

Viime vuoden coneista odotin Ropeconia aivan erityisellä innolla: toisaalta huono-onnisemman Leetahin debyytin takia (ei puhuta Traconista -12, jooko), toisaalta kyseiseen coniin kaavaillun suuren ElfQuest-ryhmämme johdosta! Aivan oman jännitysmomenttinsa con-viikolle soi säätiedotusten seuraaminen, koska a) ensidebyytin perusteella Leetah ei lämmitä sitten yhtään vilpoisessa säässä, ja b) asu olisi hellepäivänä silkka itsemurha (hengittämätön takkikangas = ♥). Mutta kas kummaa, Ropeconin lauantaipäivälle osui mitä kaunein (lämmin muttei tappolämmin) aurinkoinen kesäpäivä, ja osan ryhmäläistemme nappaama varjoisa piknik-paikka soveltui hengailuun mitä parhaiten. Vaikka osallistuinkin Ropeen vain yhtenä päivänä, muistoihin jäi tästäkin huolimatta ehkä paras con-muisto viime vuodelta. Jälkifiilikset olivat niin mielettömät, että onneksi kesälomailin seuraavan viikon - olisin tuskin kaiken sen tunnemyllerryksen lomassa saanut yhtään mitään aikaan töissä!

Jälleen kerran, kiitos Koochielle, Nezulle, Jozolle, Janskulle, Feeniksille ja muille lauantaina seurassa pyörineille tyypeille - seuraavaa Ropeconia odotellessa!

Lauantaina totta kai myös otettiin kuvia! Kaikki alla olevat kuvat nappasi J-Kameko - kiitos!Dipolista löytyi myös tollainen komea mieheke ;w;

Ihanan ihana Koochie Kahvina!
En osallistunut viikonlopun aikana Ropeconin varsinaiseen ohjelmaan (vaikka ajatuksissa olikin). Sain lauantaille kuitenkin hauskan kokemuksen tulemalla pyydetyksi kävijätutkimukseen, joka toteutettiin suullisena haastatteluna. Palkkioksi saadun karkkipussin lisäksi tulin haastattelun johdosta pohtineeksi suhdettani tapahtumaan eri näkövinkkeleistä. Tulevissa Ropeconeissa aionkin ehdottomasti ottaa tapahtumasta enemmän irti, tulevana kesänä vähintäänkin osallistumalla tanssiaisiin!


Tracon VIII (Tampere, 14.-15.9.2013)

Tracon, noh, tuli ja meni. Meno oli viikonloppuna keskivertoisesti aika väsynyttä, mutta hostelliköörimme sekä muiden kaverien seura sitäkin mainiompaa. Suunnittelin juoksevani ohjelmissa koko viikonlopun ajan, mutta loppujen lopuksi päädyin katsastamassa oikeastaan vain lauantaina yhden luennon sekä WCS-karsinnat. Aika perinteistä... Syynä tähän oli yksinkertaisesti sunnuntain pukuni, jonka päälle pukemiseen meni aikaa enemmän kuin laki sallii (-> mistä syystä missasin mielenkiintoisen iltapäiväluennon) ja jossa liikkuminen on ylipäätään täysin mahdotonta (-> kun sen puvun oli vihdoin ja viimein saanut päälle, niin ei oikeastaan ei oikeastaan tehnyt mieli liikkua yhtään mihinkään). Ehkä ensi kerralla muistan tämän ja laitan Tartan puhtaasti shoottiin tai vaihtoehtoisesti sellaisena con-päivänä jolloin ei tee mieli juosta ohjelmissa... No, kaikesta huolimatta oli silti kivaa! Toivon mukaan joku noista missaamistani ohjelmista löytäisi tiensä nettiin joku päivä...

Viikonlopun kuvasaldo jäi omalta osaltani aika vaatimattomaksi, mutta tässä muutama sekalainen otos (pääasiassa muilta napattuja):

Lauantaina rennosti yukatassa ja shoottailin kavereita. Ja auttelin... ilmeisesti. ;D Koochie on supernätti Malon, Pauski kuvasi.

Sunnuntaina Tarta pääsi kierrätykseen, paikka paikoin aika radikaalien korjausten jälkeen. Yriteltiin shoottailla, mutta tällaiseksihan se meni. Tatra-sisko on ihana Pauski, kuvan taisi napata Ninnu tai sen sisko Pauskin kameralla.

Siskokset kuin ilvekset, eiku... (Kuva Pauskin!)

Kännykkääni oli tallentunut tasan kaksi kuvaa Traconin jäljiltä. Tämä oli yksi niistä. XD


Traconin jälkeen päätin tuulettaa päätäni ja pidin taukoa pukuprojekteista, mikä osaltaan selittää pidentyneen blogihiljaisuuden. Vaan ei aikaakaan kun tie vei seuraavaan tapahtumaan...


Fanfest (Helsinki, 5.-6.10.2013)

Fanfestia odotettiin suurella innolla, ja kaikessa lyhykäisyydessään tapahtuma oli todella mainio! Viikonloppu hurahti nopeasti, joskin tavallisesta hieman poikkeavissa merkeissä - juoksimme nimittäin parhaan majoitettavani kanssa luennolta toiselle koko viikonlopun ajan! Koko viikonloppu kului siviileissä, sillä W.i.t.c.h.-sarjiksen Susan, jonka olin alunperin suunnitellut tekeväni Fanfestiin, jäi sunnuntaina vaatekaappiin siitä syystä etten yksinkertaisesti ehtinyt saamaan peruukkia kuosiin ajoissa. ;___; Parhaiten viikonlopusta jäivät mieleen ääninäyttelypaneeli ja Game of Thrones -luento, sekä ah-niin-ihana ja charmantti Nick Bell. Niin ja tietysti seura!

Herpunderp med Sere :3


Cosplaytanssiaiset (Helsinki, 14.12.2013)

Vaikka pk-seudun cosplay-yhdistyksen (eli PC:n) toiminta oli kiinnostanut minua jo pidempään, en ollut jostain kumman syystä tutustunut yhdistyksen toimintaan viime syksyä aikaisemmin. Kun yhdistys kuitenkin julkisti aikeensa järjestää pikkujoulut cosplay-tanssiaisteemalla, ja tiesin yhdistyksessä muutenkin pyörivän tuttuja ihmisiä, oli yhtälö valmis. Tähän väliin täytyy tunnustaa: en ole koskaan ollut minkään sortin järjestö- tai yhdistysaktiivi, mutta jotenkin onnistuin jossain vaiheessa löytämään itseni tanssiaisten järjestäjäporukasta. Ja tiedättekös: tämä oli paras päätökseni aikoihin. Järjestelyhommat itsessään olivat tosi mukavaa puuhastelua, mutta ennen kaikkea ne kaikki uudet tyypit johon tutustuin tanssiharjoitusten ja järjestelyjen yhteydessä... Jotain niin sanoin kuvaamatonta. Tämä kutsukortti- ja koristeluvastaava on niin ylpeä kaikista teistä talkoolaisista, jotka kannoitte kortenne kekoon. ;-; ♥ Ja vielä kollektiivisesti kaikille organisoijille ja tanssiaisiin osallistuneille: kiitos. Kiitos. Ilta jäi muistoihin ehkä parhaina pikkujouluina koskaan. Jos vastaavanlainen tilaisuus toteutuu joskus tulevaisuudessa, lähtisin mukaan empimättä!

Vanhoista puvuistani koin tanssiaisiin parhaiten sopivaksi alunperin Animeconiin 2009 tekemäni Prinsessa Mercuryn, mutta koska kyseessä on ensimmäinen _koskaan_ ompelemani iltapuku ja ylipäätään vuorittamani cosplay-asu, oli tuo kipeästi korjauksen tarpeessa. Vaikka ompelutaidot olivat päässeet jokseenkin ruostumaan Traconin jälkeisen tauon johdosta, onnistuin kuin ihmeen kaupalla purkamaan puvun osiin ja kokoamaan sen uudestaan tanssiaisiin mennessä. Vaikka mekossa riittää yhä korjattavaa, lopputulos miellyttää silmää huomattavasti enemmän suhteessa aikaisempaan versioon. En valitettavasti ehtinyt illan aikana kuvauspisteelle, mistä syystä korjatusta puvusta ei ole oikein hyvää kuvaa, mutta ottakaa sen sijaan ilmapalloja:

Ihanat talkootyöläiset taiteilivat palloista ja kämppäni jouluvaloista tällaisen kauniin asetelman! Kuva (c) Essi Hautala


Yukicon (Espoo, 18.-19.1.2014)

Yukicon oli minun kohdallani jännä tapaus. Olin ensin aikeissa mennä, sitten taas en, kun en höntti ollut hankkinut lippua etukäteen ja nettimyynnin liput menivät nenän edestä. Mutta onni onnettomuudessa, pääsin kuitenkin kaverini avustajana osallistumaan! (Sere, oot paras ♥) Ohjelmapuolelta tuli katsastettua karaokehuone (ihanan tilavaa lauantaiaamuna!), puhallinkonsertti sekä cosplay-kisat. Olisin mielinyt kovasti myös sunnuntain paneeliin, mutta ehdin paikan päälle vasta viime tipassa eikä saliin enää tässä vaiheessa mahtunut lisää yleisöä. ;-;

Kaiken kaikkiaan Yukicon oli minulle kaikin puolin hyvän mielen con, kiitos aivan loistavan seuran! Lauantaina liikuin siviileissä, mutta sunnuntaina oli vuorossa Susanin viivästynyt debyytti.

Eli siis tällaisen leidin.

Olin joku täti. Kuva (c) Santtu Pajukanta

Pienen etsinnän jälkeen löytyihän tuolta Kulttuurikeskukselta myös eräs noitatyttö, ja saatiin viimein noita kauan kaivattuja kuvia! Aivan hirmuisesti kiitoksia Biitille pikku shootista! ♥

Tykkään kovasti siitä miten tuo hame laskeutuu. Kyseessä on siinä mielessä harvinainen cosplay-puvun osa, että se on ahkerasti käytössä myös arkena!

Yumi, miksi niin nätti? ;___; (Yumi myös muokkaili tämän kuvan.)

Räpsin viikonloppuna jokusen (tärähtäneen) otoksen myös omalla kamerallani. Allekirjoittaneelta voi kysellä parempiresoluutioisia versiota!

Puhallinkonsertti.

Ihanat Chiruka ja Jozo!

Idoleita!

Kiitos Ilona, hampaat taisi sulaa sunnuntaina. ;____;

Lisää tuttuja!

Jotenkin musta tuntuu siltä etten voi vastustaa näitä pörröisiä otuksia enää kovin kauan...

Jansku dataa.


Huhhuh, siinäpä oli coneja!!

Tahtoisin luvata tulevalle viikolle päivityksen Frostiin väkertämästäni uudesta puvusta, mutta matkavalmisteluihin liittyvät kaiken maailman rästihommat huomioiden tää taitaa olla toiveajattelua. Saanette siis kuulla kyseisestä projektista (Catelyn, tuo lempparihahmoni GoT:sta!) tarkemmin vasta tapahtuman jälkeen. Nähdään Lahdessa!

6 kommenttia:

 1. No olipahan pläjäys :) Monta ihanaa conia ja rikkaita kokemuksia. Odottelen kovasti Catelyniä ja vihreyttä <3 Uskon, että hahmo on sulle ihan nappivalinta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No tuli kyllä joo aikamonen päivityksenoksennus. :'D Mutta oli niin paljon kivoja asioita jaettavana! Hetkeäkään en jättäisi pois meidän yhteisistä kokemuksista. <3

   Kiitos ;-; <3 Cat oottaa innolla että saa nauttia lauantaina komeiden kaveljeerien seurasta! ;)

   Poista
 2. Tää oli tosi mukava postaus ja ihanaa kun on niin paljon kivoja kuvia värittämäs. :) Sulle istuu niin hyvin hamo kuin hahmo, aikamoista nostalgisuutta toi Susan!

  ps. ollaan tosi asiallisia Aikuisia :DDD

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva että tykkäsit, ja kiitos! Kuvat ovat parhautta, varsinkin kun niiden kautta palaa mieleen kaikki ihanat jutut vuosien varrelta. ^_~

   OH I KNOW. Mietin tovin kehtaanko jakaa on pukkarikuvan, mutta lopulta päätin että se on yksinkertaisesti liian hieno jäädäkseen vain arkistojen syövereihin. XD (Tahtoo muutens lisää pari-/ryhmäcosseja sun kanssa ;-; <3)

   Poista
 3. Ihania kuvia!! Kiirettä pitää conirintamalla siellä Suomessa! Oi vitsi, toi Susan sopii sulle niin hyvin, näytät niin nätiltä tuossa peruukissa *__* aaaawwwww, noi Ponyo-cossit on aivan ihanat :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, kiirettä pitää, ainakin jos on yhtä laiska päivittäjä kuin minä jolloin puolen vuoden conit pitää summata tällaiseen massapäivitykseen. XD

   Kiitos! <3

   Poista

Kommentit on kivoja! <3