perjantai 1. maaliskuuta 2013

Loppuvuoden cosplay-suunnitelmat ja ripaus unelmia

Frosti-viikonlopun kuvasaldoa odotellessa on hyvä hetki suunnata katse tulevaan ja käydä läpi kuluvan vuoden pukusuunnitelmia! Sekä muita ihanuuksia, jotka mielisin toteuttaa jossain vaiheessa. Olen jakanut puvut kolmeen kategoriaan: varmoihin uusiin vuoden 2013 pukuihin (1), uusittaviin pukuihin (2) sekä pukuihin, jotka himottaisivat just nyt mutta joiden toteutuminen saa todennäköisesti odottaa vuoteen 2014 tai myöhemmäksi (3).

1) Varmat uudet puvut

Monelle cosplayn parissa puuhastelevalle kaverilleni on tuskin jäänyt vuosien varrella epäselväksi, että olen hidas ompelija. Kyse ei ole niinkään laiskuudesta, vaan siitä, että pyrin tekemään jokaisen puvun niin hyvin, että sitä ei tarvitsisi tuunata jälkikäteen. (Luonnollisesti tämä toteutuu vain ani harvoin, mutta toisaalta puvun fiksailu ei tunnu ihan kamalalta nakilta, kun asua ei tarvitse purkaa aivan alkutekijöihinsä.) Siksi varmojen uusien pukujen listaan ei mahdu kovin monta pukua. Toisaalta koska näiden kolmen uuden tulokkaan joukkoon mahtuu mm. cosplay-historiani toistaiseksi monimutkaisin asu ja koska sain toissaviikon talvi-Desuun valmiiksi kaksi uutta pukua, ei vuoden saldo ole itseasiassa kovinkaan huono.

Päätös listan ensimmäisestä puvusta juontaa juurensa vuoden 2010 kesään. Olimme puhuneet kaveriporukassa jo vuoden ajan ison Sailor Moon -pahispossen toteuttamisesta, mutta en vielä toistaiseksi ollut onnistunut päättämään omaa hahmoani. Yhtä musikaalien pahista olin himonnut jo pidemmän aikaa, mutta ao. puvun toteutus oli tuolloin (ja toistaiseksi yhä on) kaatunut materiaalien saatavuuteen liittyviin ongelmiin. Yksi kaveri ehdotti tuolloin, että koska muistutamme ruumiinrakenteeltamme toisiamme aika paljon, tehtäisiinkö paricossi?

No, pahisköörimme on kutistunut radikaalisti sitten vuoden 2010, mutta tämä kaverin ehdottama paricossi pääsee viimein toteutukseen tänä kesänä! Kyseessä on lempparikauteni (S eli 3. kauden) Witches 5 -noitajoukon vahvin, Cyprine, sekä hänen toinen puoliskonsa Ptilol. Pukujen on tarkoitus valmistua kesäkuun Desuconiin.


Cyprine (kaverin hahmo) on kuvan sininen noita-akka ja Ptilol (minä) punainen. Olen luvannut kaavoittaa mekot sekä tehtailla peruukit, kun taas kaveri perehtyy lähemmin proppien (mm. keppien) saloihin. Kuva on napattu täältä.

Aikaavievän projektin vastapainoksi vuoden asujen joukkoon mahtuu myös kevyempi projekti. Amin (Sailor Moon) ykköskauden mekkoon ostin kankaat jo varmaan vuosi takaperin, mutta toistaiseksi en ole ehtinyt ottaa pukua työn alle. Kuka ties lämpenevät ilmat puhailtaisivat tähän projektiin inspistä! Suunnittelen tätä johonkin kesäconiin - joko Desuconiin tai ehkä sitten heinäkuun Animeconiin.


Kollaasin kuvat alunperin täältä.

Tämän vuoden uusista puvuista kolmas ja viimeinen onkin... niin, mikä? Se jääkin nähtäväksi, njäh!

2) Uusintapuvut

Uusien pukujen ompelun ohella tänä vuonna olisi tarkoitus kierrättää vanhoja pukuja. Vaihtoehtoja olisi luonnolliseti enemmän kuin con-päiviä mahtuu vuodelle... Mutta eniten ehkä kutkuttaisi seuraavat kolme.


Prinsessa Mercury, Sheryl ja Leetah.

Kaikki edellä mainituista puvuista vaatisivat korjailuja ennen conia: Sherylin paidan tahtoisin tehdä kokonaan uusiksi ja samoin Leetahin kengät, kun taas Mercuryn mekko joutuisi aikamoiseen täysremonttiin. Mercury olisi ehkä tulossa kesä-Desuun, jonne Sere olisi mahdollisesti kunnostamassa Prinsessa Serenity -pukunsa. Haltiailun toivoisin puolestaan toteutuvan heinäkuun lopussa Ropeconissa mahdollisimman suurella EQ-possella. Sheryl taas... mihin coniin hänet pakkaisi? Ehkä Kuopion Animeconiin?

3) Sekalaisia unelmapukuja, jotka toteutuvat luultavasti vuonna 2014 tai myöhemmin

Niin, mitäpä olisi pukuilu ilman kasapäin unelmapukuja? Alle listatut puvut eivät todellakaan muodosta tyhjentävää kattausta, vaan lista pikemminkin kuvaa sitä, mitkä puvut (kohdassa 1 listattujen pukujen lisäksi) inspaavat paljon ja juuri nyt. Ja luonnollisesti lista kasvaa päivä päivältä...


Outlaw Star - Melfina

Melfina on itse asiassa ollut suunnitteilla jo kauan, ja materiaaleja olen haalinut kasaan pikku hiljaa. Jospa tämä projekti viimein toteutuisi loppuvuodesta tai sitten ensi vuonna?


End Breaker! - Hana Putifuru (kuva Zerochanista)

Kaverini Feeniks tutustutti minut muistaakseni viime vuoden puolella "End Breaker!" -korttipelin designeihin. Itse pelistä en tiedä tuon taivaallista, mutta hahmoja pelissä on pilvin pimein - ja ne designit! Valinta oli vaikea, mutta lopulta tämä kermakakku-unelma vei sydämen. Toteutunee vuoden 2014 puolella.


THE iDOLM@STER - Haruka Amami (alkup. kuvat Zerochanista)

Myönnettäköön: olen nykyisin laiska animen katsoja. Viime vuonna taisin saada katsottua vain yhden sarjan alusta loppuun ja kaksi muuta aloitettua sarjaa odottavat vieläkin, että kahlaisin loput jaksot läpi. Mutta siihen ainoaan kokonaan katsomaani sarjaan, THE iDOLM@STER'iin, tykästyinkin sitten toden teolla! Paikoin hömpästä juonesta huolimatta hahmokaarti on ihastuttava ja animaatio (erit. musiikkikohtaukset) hivelee silmää. Sarjan noin tusinasta idolitytsystä lemppariksi nousi ehdottomasti positiivisuutta huokuva Haruka. Sarjassa on kivoja asuja aivan liikaa ja ryhmäily isolla possella olisi ihanaa! (Huom, myös muilla idolitytöillä on nättimyksiä pukuja: yks, kaks, kolme!)


Seirei no Moribito - Balsa Yonsa

Oletko kuullut sarjasta nimeltä Seirei no Moribito? Niin, en minäkään - ennen viime vuotta. Tuolloin isoveljeni kehui tätä parhaaksi ehkä koskaan näkemäkseen anime-sarjaksi, joten pakkohan siihen oli tutustua. No, en ole vielä ehtinyt katsoa sarjasta kovin monta jaksoa, mutta kovasti olen kyllä tykännyt! Sarjan vahva päähahmo Balsa ei ole mitenkään tyypillinen anime-sankaritar, mm. varttuneemman ikänsä johdosta - ehkä juuri siksi häneen oli niin helppo tykästyä.


Final Fantasy XIII - Nora Estheim

Huolimatta siitä, että FF-sarjan roolipelit kuuluvat suosikkipelieni joukkoon, en ole koskaan pukuillut ketään sarjan hahmoa. Miksi niin? Osittain ehkä FF-pukuilijoiden suuresta määrästä Suomessa, osittain ehkä siksi, etten enää parin viime vuoden aikana ole kyennyt samaistumaan itseäni monta vuotta nuorempiin hahmoihin. Nyt näyttäisi kuitenkin siltä, että trendiin olisi tulossa muutos. Aloitin pari kuukautta takaperin pelaamaan sarjan 13. osaa uudestaan ja ihastuin palavasti hahmoista epätodennäköisimpään: Hopen mammaan, Nora Estheimiin. Katsotaan toteutuuko Nora jossain vaiheessa vai ei: jos projekti kaatuu johonkin, niin Noran epäloogiseen neulepuseroon, mutta toisaalta Sherylin ylipolvensukkien jälkeen olen himonnut projektia, jossa voisin yhdistää pukuilun ja neulomisen. Projektin onnistuessa toivon saavani seurakseni lutuisen Hopen. (Kyllä, Ansku, katson juuri sinua!)


Game of Thrones - Catelyn Stark

Ei ole mikään salaisuus, että olen viime aikoina hurahtanut täysin G.R.R. Martinin fantasiasarjan "A Song of Ice and Fire" maailmaan. Hahmoista lempparini, Catelyn, jonka ihanat puvut himoittaisivat suuresti, on listan kahden aikaisemman hahmon tavoin hyvä esimerkki siitä, miten hahmomakuni pukuilussa on viime aikoina kehittynyt "aikuisempaan" suuntaan. Tämän vuoden Frostbitessa bongaamani pari muuta GoT-hahmoa (Jon! *___*) vain voimistivat intoa pukuilla Catia. Olisko tässä loistava pukukandidaatti ensi talveksi...?

***

Huhhuh, eiköhän siinä ollut tarpeeksi pukusuunnitelmia yhdelle päivitykselle. Olen itse asiassa aikeissa työstää paria ompeluprojektia tänä viikonloppuna, joskin kumpikaan niistä ei liity pukuiluun... Ehkäpä kirjoittelen niistä ensi kerralla. :)

Mukavaa viikonloppua!

9 kommenttia:

 1. That fluffy pink dress looks so hard but so much fun!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yes, THAT dress. All those fake flowers and the heaps of chiffon. It'll be my first costume project with a hoop skirt, too. I'm both excited and terrified at the same time! XD

   By the way, your comment made me think: would you like me to add short summaries in English at the end of updates? I doubt that I'd have the patience to translate everything, but since you follow my blog (which makes me so happy! <3) and summaries wouldn't be a problem at all...

   Poista
  2. Awwww that's very nice but you don't have to do it just for me! I think I get the idea most of the time :D

   Poista
  3. It wouldn't have been a problem at all! Maybe if I get more international readers, then. Google translate (for example) does help to a point, although the translations tend to be pretty hilarious. XD

   Poista
 2. En malta odottaa että näen valmiita tuotoksia ^^ Oi, toi Amin kesämekko on tosi söpö. Tuotahan voisi käyttää normaalina vapaa-ajan vaatteenakin :) Ja tuosta ruusukermakakusta tulee kyllä varmasti aivan upea vaikka vie varmaan hirveästi aikaa JA tekokukkia :D Hm, mikä sua jäi sitten häiritsemään prinsessamerkkiksen asussa, minusta mekkosi oli varsin onnistunut? :o ja kankaan sininen sävy oli tosi nätti ^^ Nuo idolmaster-puvut ovat muuten tosiaan kivoja. Harmi kun en ole Suomessa, muuten olisin kiinnostunut ryhmästä :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No, saa nähdä mikä on varsinainen toteuma seuraavien vuosien aikana. :'D Amin mekko on tosiaan kivan helppo ja jos se onnistuu hyvin, niin sitä voisi käyttää ihan vapaa-aikanakin!

   Merkkiksen prinsessamekko... voi kuule, siinä häiritsee aika monikin asia. Pahiten häiritsee ehkä rintaosan istuvuus, koska tein alunperin noista rintapaloista pituussuunnassa liian lyhyet. Lisäksi viitan toteutustapa menee ainakin uusiksi, ja uudet olkapäägemit teen myös (yksi hely katosi Desussa 2010 joten tämä olisi joka tapauksessa edessä). Toisin sanoen sellaisia sekalaisia korjausjuttuja, jotka uskallan toteuttaa nyt, kun on enemmän ompelukokemusta selkärangassa. Mulla on aika selkeä visio, mitä haluan uudelta versiolta, joten olen toiveikas, että tämä uusi versio onnistuu! Älä pelkää, aion hyödyntää samaa tummemman sinistä kangasta, koska sitä on vielä pikku palat jemmassa. Vaalean siniset osat joudun tosin korvaamaan samalla vaalean sinisellä satiinilla, jota käytin Eternal-fukussa. :)

   On aika lailla 100% varmaa, etten ehdi Idolm@ster'in Harukaa toteuttamaan tämän vuoden puolella, joten periaatteessa ryhmä ei ehkä olisi mahdottomuus? ;) Ilahduttaa kuulla, että ryhmäily voisi kiinnostaa sua! Oliko joku noista linkittämistäsi hahmoista ja/tai puvuista ehdoton suosikkisi...? Myös muita pukuvaihtoehtoja löytyy, esim. pelipuolelta (IM-anime on itse asiassa syntynyt samannimisen simulaatiopelin pohjalta). Tutustu ihmeessä sarjaan jos vapaa-aika antaa myöten!

   Poista
 3. HEEEEEEEI mun mielessä on vähän kutkutellut se Galaxia seuraavaa Desuconia varten! Ja jos teiltä tulee noi pahikset niin olis hyvä sauma tehdä se loppuun. ;) Peruukkiväkerrys nyt on ainoo joka mulle oikeesti tuottaa päänvaivaa ja oon siks vaan työntäny koko pukua kauemmas... :D Voisin kyl oikeesti ottaa ton puvun nyt asiakseni, varsinkin kun tätä vapaa-aikaa riittää.

  Aaa rakastuin tohon röyhelöruususykermään<3 Oon varma et siit tulee upee! :3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pauski: Juu, juu, JUUUUU!!! Meidän viime ryhmäilystä on aikaa jo muistaakseni puolisentoista vuotta, että on jo korkea aika saada taas ryhmä kasaan! Olisi ollut niin eeppistä saada isompi joukko SM-pahiksia, mutta minkäs teet. No, ainahan Galaxia-täti voi aivopestä pari väärän kauden noita-akkaa... :DDD Mutta uuuh, juu, tee ihmeessä Galaxia! En malta odottaa että näen sen valmiina, siitä tulee niin eeppinen...! *_____*

   Haha juu, katsotaan milloin tuo pinkki unelma toteutuu. :'D Monet EB:n hahmodesignit ovat aika eeppisiä, kuten esim. Feeniksin valitsema hahmo (kuva). Pukuja löytyy aika lailla laidasta laitaan; jos uteliaisuus heräsi, niin luo ihmeessä tili Zerochanissa ja käy vakoilemassa! (Minäkö mainostan? Ehen... ^_~)

   Poista
  2. Oho, vähän rajautunut valikoima adjektiiveja... :'D

   Poista

Kommentit on kivoja! <3