sunnuntai 4. elokuuta 2013

Animecon: sekalaista höpöttelyä (ja vähän Ropeconistakin)

Animeconin jälkeen ei kulunut kuin kaksi viikkoa, että Ropecon jyräsi tiensä kotikaupunkiini (jep, vaikka tällä hetkellä pääkaupungissa asunkin) Espooseen jo kahdettakymmenennettä kertaa. Ropeconin jälkimainingeissa tuntuu vaikealta ruveta katsomaan kolmen viikon päähän Kuopion tapahtumiin, mutta yritetäänpä kuitenkin!

Animeconin vahvuuksia ja heikkouksia tapahtumana on puitu jo aika paljon blogisfäärien ja foorumien syövereissä. Tästä syystä sekä siksi, etten itse käynyt katsomassa mitään ohjelmaa lauantain cosplay-kisaa ja animekonserttia lukuunottamatta, en rupea analysoimaan tapahtuman organisointi- ja ohjelmapuolta tarkemmin. Tämä on kuitenkin pakko mainita: animekonsertti oli huima (tämän vanhan kurpan sydäntä lämmitti erityisesti Escaflowne-musiikin kuuleminen) ja soisin tämän ohjelmanumeron palaavan tapahtumaan myös tulevaisuudessa!

Ohjelmassa ravaamisen sijaan Animeconista muodostui itselleni aika hengaus- ja kuvauspainotteinen tapahtuma. Näin jälkikäteen ajateltuna olen tästä erittäin iloinen erityisesti siitä syystä, että olimme saaneet conimatkaseurueeseemme Niksun ensimmäistä kertaa sitten kesän 2011! Ja toisaalta, mikäs olikaan Kuopion Musiikkikeskuksen ympäristössä oleskellessa, kun seura oli mitä loistavin ja sääkin suosi auringosta naatiskelua sekä kuvailuja - mitä nyt taivas putosi niskaan myöhään sunnuntai-iltapäivällä, juuri kun piti alkaa suunnata juna-asemalle. ;D

Loistava matkaseura, hauskat sattumukset, ihanat tutut ja kasa uusia tuttavuuksia - niistä oli oma Animecon tehty. Hassuja sattumuksia tuli vastaan viikonlopun aikana niin paljon, että hotellihuonekämppikseni Niksu piirsi tapahtumien inspiroimana hullunhauskan sarjakuvan (tuleeko muuten ollenkaan blogiisi näytille?). Voi sitä naurun ja hilpeyden määrää! Niin vanhat kuin uudemmat tuttavuudet olivat myös allekirjoittaneelle ehdottomasti conin parasta antia, ja olenkin iloinen, että aktivoiduin viikonlopun aikana kamerani takana ja sain hieman kuvailtua näitä ihania tyyppejä!

Kuvan pyytämisen yhteydessä rekrysin lauantaina tämän ihanan neitokaisen tulevan Frostbiten GoT-ryhmäämme. Loppujen lopuksi törmäilimme lauantaina toisiimme alituiseen, ja tämä tyttönen jopa huolehti, että sain syötyä kunnolla. Aivan ihana uusi tuttavuus!


Tätä yhdennäköisempää ja eläytyväisempää Nana-cossiparia
saa hakea!


Tähän kuvaan liittyy aika hauska taustatarina. Kuvan neitonen tuli lauantaina pyytämään kuvaa ja jokin hänessä tuntui niin kovin tutulta. Hetken jutskattuamme ja päiviteltyämme kävi ilmi, että oltiin jo tavattu aikaisemmin ja meillä olisi itse asiassa tiedossa kimpparyhmäilyä Ropeconissa (mitä oltiin odoteltu jo noin vuoden päivät). Voi Nezu, miten pieni maailma on!


Nättimys Ninnu Rikkuna. :3


Yumi herätti sisäiset nostalgiaryöpyt!


Kifia vaani pahaa-aavistamattomia con-kävijöitä.


Taas yksi kiva uusi tuttavuus! Puput :3


Tuttava myyntipöydillä!


Sekalaisten räpsimisten lisäksi tulin viikonlopun aikana kuvanneeksi paria kaveria enemmän pitempien kuvaussessioiden merkeissä. Saatan laittaa näitä kuvia näytille tänne blogiin, kunhan olen saanut ensin malleilta luvan kuvien julkaisemiseen.

Entä tuliko niitä omia pukuja kuvailtua Animeconissa? Jo vain! Ja täytyypä sanoa, ettei kuvaajan suhteen olisi voinut sattua parempaa tuuria. Viime vuoden Traconin jälkeen olin pitänyt silloiseen kuvaajaamme yhteyttä syksyn, talven ja kevään mittaan lähinnä uusien ElfQuest-kuvailujen tiimoilta, mutta kesän conien lähestyessä tulimme myös keskustelleeksi mahdollisuudesta kuvailla yhdessä ihan muuten vaan. Ja niinhän siinä kävi, ettemme saaneet järkättyä Kuopiossa vain yhtä, vaan kaksi erittäin hyväntuulista kuvaussessiota! Kuvasatoa laitan blogiin, kunhan olen saanut kuvaajalta valikoidun otoksen viikonlopun raakakuvista (kuulemma ihan lähipäivinä!).

Niin, entä se Ropecon?

Olen tapahtuman jälkeen vellonut niin mielettömien tunneryöppyjen vallassa, että Ropesta kertomisen jätän suosiolla toiseen merkintään. Ihan jottei merkintä jäisi vaille yhtään kuvaa itsestäni, tässä merkinnän lopuksi yksi otos, jonka ohitsemme kulkenut herra (joka myöhemmin paljastui ammattivalokuvaajaksi) nappasi lauantai-iltapäivällä.

Osa haltiaryhmästämme vasemmalta oikealle: Nezumi (Terä/Cutter), allekirjoittanut (Leetah), Jozo (Punapeitsi/Redlance) ja Jansku (Illanhämy/Nightfall). Kuvan otti Marko Saari.


Seuraavissa merkinnöissä on vuorossa kuvasatoa Animeconista, enemmän juttua Ropeconista sekä luultavasti myös asiaa ensi kuussa pidettävästä Traconista!

2 kommenttia:

 1. Viestittelinkin äsken foorumin puolella, että ovatpa kuvasi onnistuneita! Saa mun puolesta julkaista niitä kuvia missä itse esiinnyn. Ah, conisarjakuva on toki tulossa blogiini, yritän vain kääntää sen ensin englanniksi niin että saan sen molempikielisenä julkaistua :)

  Oli kyllä tosiaan ihana coni ^^ Minustakin oli mukavaa vain hengailla mutta olen kyllä muutenkin aika laiska käymään ohjelmanumeroissa :) Ja sää tosiaan suosi meitä sitä loppumetrien episodia lukuunottamatta :D

  Tosi mahtavaa että teillä oli kivaa Ropeconissa! Ja ryhmänne näyttää tosi hyvältä myös. Ei muuten tunnistaisi sua tuosta vikasta kuvasta jos ei tietäis että oot sä! Toi cossi on kyl vaan niin upee. *__*

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eipä kestä kuvista! On mulla kyllä vielä niin paljon opittavaa niin kuvaamisesta kuin omasta kamerastakin, mutta kiva kulla että pidit kuvista. Mielelläni paparazzittelen sua jatkossakin, koska oot niin kuvauksellinen. <3 Jess, ihanaa kuulla että sarjis pääsee myös blogisi puolelle!

   Leetah on kyllä asuna aika ninja: edes oma kummitäti ei ollut tunnistaa! Hys hys, tässähän ihan punastuu. ;-;

   Poista

Kommentit on kivoja! <3