perjantai 13. toukokuuta 2011

Cosplay-vuosi 2011 (+ muuta sälää)

Sanoinko että päivityksiä kevään mittaan? Taisin puhua ohi suuni...

Kuluneisiin kuukausiin on mahtunut yhtä sun toista: koulu- ja työarkea (duh), unohtumaton Pariisin-matka(!)... ja ovathan ne projektitkin edenneet! Kuitenkin, pikemmittä puheitta, tässä on viimein se edellisessä päivityksessä luvattu toinen osa, ts. yhteenvetoa tämän vuoden cosplay-suunnitelmista. Olkaapa hyvä!


Sheryl Nome - Star date [v1.2] (Macross Frontier)


Heetkinen... eikö tämä ole jo nähty? Totta, mutta viime vuoden puvussa (ks. edellinen päivitys) jäi kaivertamaan pari asiaa, joten Sheryl saa paikkansa myös tämän vuoden coneissa - päivitettynä. Puvun muutoksista on lisää juttua päivityksen lopussa. Puvun uusi versio pääsee ensikäyttöön tämän vikonlopun Bakassa, mutta saatan käyttää pukua myös jossain kesän conissa (Desucon tai Animecon).


Tarta (Magic Knight Rayearth)


Kaiken sortin hullutuksiin mä sitten suostunkin. Kaveriporukan ideariihessä pyörineeseen Rayearth-ryhmään osallistuminen oli sinällään alusta alkaen itsestäänsylvyys, hahmo taas ei. Tarta ei todellakaan olisi ollut mulle se ykkösvalinta hahmoksi, mutta kun Luna kysyi, haluaisinko tehdä hänen kanssaan tämän paricossin, en voinut sanoa ei - koska paricossit ovat parhaita! Kiltteydestä otin siskoksista vähäpukeisemman (kuvassa vasemmalla), vaikka oikeastaan Lunan ja mun iät sekä pituudet menee hahmojen suhteen ristiin. Peukut pystyyn, että Desu-viikonlopusta tulisi tänä vuonna lämmin... :D


Eternal Sailor Mercury (BSSM)


Viime vuoden identiteettikriisin jälkeen (Reistä Merkkikseen, Merkkiksetä Jupiteriin...) palaan siniseen soturiin. Viime vuoden Jupiterin fukun jälkeen tämä projekti pitäisi mennä enemmän tai vähemmän rutiinilla... Ja onneksi, onneksi tässä puvussa ei ole niitä kamalia tuubeja! Eternal-ryhmä, johon osallistun tällä puvulla, kokoontuu näiltä näkymin heinäkuun Animeconissa.


Sheryl Nome - "French dress" (Macross Frontier)


Tämä kuuluu ns. "ehkä"-osastoon. Alunperin (joskus viime vuoden puolella) suunnittelin toteuttavani tämän Bakaconiin mennessä, mutta aikataulusyistä tämä projekti siirtyy jonnekin hamaan tulevaisuuteen. Harmi sinällään, sillä tammikuussa iskeneen cosplay-innostuksen seurauksena sain pyöräytettyä asun valkoisen paitapuseron (vaati vielä korjausta), ja myös mekon kaavat ovat hyvällä mallilla. Ideaalitilanteessa puku valmistuu Animeconiin mennessä, mutta vähintään yhtä suurella todennäköisyydellä projekti siirtyy ensi vuoteen.

Kuten alussa tosiaan mainitsin, bloghiljaisuudesta huolimatta en suinkaan ole seisonut tumput suorina! Käsitöiden saralla olen työstänyt muun muassa...... Bollywood-pukua tanssikurssin kevätnäytökseen! Toisin kuin valtaosa muista kurssilaisista, en omista tai saanut lainaan oikeaa tanssipukua, joten näppäränä päätin tehdä puvun itse. Päätökseen vaikutti suuresti se, että kaapista löytyi valmiina topin kaava sekä puvun kangas (jonka olin alun perin suunnitellut käytettäväksi Eternal!Mercuryn puvussa). Toisaalta se, että aloin työstämään pukua vasta viikko ennen esitystä, ei ollut kovin fiksua... Mutta valmista tuli!

Ompeluprosessi itsessään oli melko suoraviivainen. Kaava-arkin pienin koko oli itselleni kokoa liian suuri, joten jouduin luonnostelemaan oman kokoni "viivotin & kynä" -taktiikalla. Muuten ompelin topin ohjeen mukaan. Hameen kaava oli omasta päästäni, ja vaatekappale kiinnittyy nyörillä. Ei paras ratkaisu (nyörityksen ansiosta hameen yläosa on "kauniisti" makkaralla), mutta onneksi huivi piilotti pahimmat kauneusvirheet. :D


Tällaista jälkeä sitten tuli. Turkoosi huivi löytyi Pariisin-reissulta ja se toimi vaaleansinisen kanssa yllättävän hyvin.


Viime aikoina cosplay-rintamalla oli työn alla tosiaan Sheryl'n puvun päivitykset. Vanhan puvun ykkösinhokkiin, kenkiin, ostin kankaan jo viime syksynä, mutta varsinainen kenkien työstäminen alkoi vasta viime viikonloppuna. Miten tämä kuulostaa niin tyypilliseltä?


Kenkien työstämistä. Kuvassa vasemmalla oikea kengänpäällinen ennen vetoketjun kiinnittämistä, oikealla taas vasemman kengän vastaleikatut palat.


Ah, sitä kangaspölyn määrää! Siitepöly-/kevätflunssani tykkäsi kympillä.


Joo ehei, en edelleenkään tykkä noista päälliskoristeista. En tajuu miten ihmeessä sain Jupiterin kenkien perusteella sellaisen käsityksen että kengänpäällisten tekeminen olisi kivaa...


Sherylin puvun päivityksen suosikkiosani tulee kuitenkin tässä. Muistanette, että manailin aikoinaan siitä, miten mahdotonta on löytää Sherylille oikeanvärisiä ylipolvensukkia? Tyydyin viime vuonna käyttämään Sokokselta bongaamiani merensinisiä ("navy blue") ylipolvensukkia, mutta perfektionisminhakuisuus ei suinkaan jäänyt siihen. Eli mitä jää tehtäväksi, kun nettikaupojen valikoimat ovat syvältä?Tee ne itse! Tutkin aikani netin lankakauppoja ja törmäsin kuvien perusteella hyvän väriseen yksilöön. Tuurillani kyseisen langamerkin (Cherry Tree Hill Supersock Solids) valmistus oli tietenkin lopetettu, mutta Ravelry-sivuston kautta löysin kaksi myyjää, joilta ostin kaksi lankakerää projektia varten. Ihan halpaa huvia tämähän ei ollut, mutta lopputulokseen olen niin tyytyväinen kuin suinkin voi vain olla. Valmistusaikataulu otti tiukille, luonnollisesti: toinen sukka oli vielä eilen illalla ylhäällä olevan kuvan mukaisessa vaiheessa, vaikka olin aloittanut projektin jo maalis-/huhtikuun taitteessa. Huolestuneisuus iski kun projekti oli vielä kesken Euroviisujen kakkossemifinaalin jälkeen...


Mutta junamatkalla kohti Pieksämäkeä uurastus palkittiin - vihdoin valmista! Koeajo sitten huomenna.


Kiitos ja kuitti Pieksämäeltä. Bakacon-kuvamatskua pyrin laittamaan parin viikon sisällä conin jälkeen, siis ihan oikeasti.

2 kommenttia:

  1. Uii tuo bollywood-puku on niin nätti!<3 Tahtois nähdä sen kokonaisuudessaan päällä! Kerro sitten, miten Bakassa meni :)

    VastaaPoista
  2. Hei kiitos! Ompelujälki ei rehellisesti sanoen kuitenkaan ole kovin nättiä. Tämä ei vaan näy kuvasta; en esim. muistanut tarkistaa vetoketjua työstäessäni, tulivatko myös vuorikankaan reunat varmasti nupattua kiinni. :*D Mutta se mikä ei näy ei haittaa, ja koska aikataulu oli toisaalta tiukka, kaipa sitä pitää olla tyytyväinen. :)

    Harmi että sunnuntain kirsikkakukkajuhla on japanilainen juhla. Bollywood-henkinen asu ei oikein sopisi tuonne joukkoon. xD Oletko muuten aikeisessa pukeutua tuonne jotenkin erikoisesti? Tuli itse asiassa juuri mieleen, että mähän voisin paremman puutteessa heittää tuolloin Rein puuvillapapitarkaavut päälle. En tosin oo vielä 100% varma, ehdinkö piipahtaa tapahtumassa.

    Baka oli tosi jees, kiitos mukavien työkavereiden! Pukuilu jäin harmi kyllä vähemmälle. Pukeuduin vain lauantaina enkä silloinkaan saanut aikaiseksi käydä kuvauspalvelussa. Onneks yksi tuttu nappasi kuvan, toivottavasti edes se onnistui. ^^; Kuvia otin vähänlaisesti (lukuunottamatta sunnuntain proppi-luentoa), mutta päivittelen noita blogiin lähiaikoina.

    VastaaPoista

Kommentit on kivoja! <3