keskiviikko 16. helmikuuta 2011

Cosplay-vuosi 2010

Palaute sanoo että päivittelen liian harvoin! Jaaaa...

2010 tuli ja meni. Mene ja tiedä mitä tapahtui. Lämpenevä kevät innosti ompeluihin, mutta Traconin jälkeen ompelut tyssäsivät kuin seinään. Vanhojen lukiokavereitten kesken pyörivä neulekerho pani puikkoihin vipinää pimeän syksyn piristeeksi, mutta tuskin ehti vuosi vaihtua niin ompelukärpänen pisti taas. Arki on kuitenkin ollut viime aikoina sen verran hektistä, että huolimatta siitä, että olen yrittänyt saada päivitystä tehtyä jo useamman viikon ajan, pääsin tuumasta toimeen vasta nyt. Mitään kilometripäivityksiä kevään mittaan tuskin tulee, mutta projektien edistymisestä olisi tarkoitus esitellä kuvamatskua. Stay tuned!

Tämä päivitys on ensimmäinen osa sarjassa cosplay 2010 vs. 2011. Ensimmäisenä on vuorossa vuoden 2010 cosplay-saldo.


CosplayGaala 2010, Helsinki

Rei Hino (BSSM)

Glorialla pidetty CosplayGaala tammikuussa toi mukavan piristysruiskeen talveen. Kierrätykseen pääsi Rein papitarasu pienellä tuunauksella. Näissä merkeissä puku jäi näiltä näkymin eläkkeelle - eikä ainoastaan sen takia, että peruukki on nykyisin sähköinen takkuhamppu.

Kuvassa myös Nicara (Minako) ja Feeniks (Serenity).
Kuva © Miika Ojamo (kuvauspalvelu).Bakacon 2010, Pieksämäki

Sheryl Nome (Macross Frontier) - "Star Date"

Vielä ennen kesää pääsin piipahtamaan Pieksämäellä Bakaconissa. Suuri osa con-viikonlopusta aikaa kului infossa ja lipunmyynnissä vänkäröiden, mutta kokemuksesta jäi niin hyvä maku suuhun että päädyin hakemaan töihin myös tänä vuonna. Sää EI sen sijaan ollut otollinen, joskin tästä miinuskohdasta allekirjoittanut saattoi kyllä osittain syyttää vaatetustaan. Räntäsade + mikroshortsit = not smart. Huolimatta Sherylin peruukin hankkimiseen liittyvistä mutkista sekä kenkien erittäin hätäisestä valmistusprosessista huolimatta tykkäsin asukokonaisuudesta kovasti. Mukavat vaatteet ovat pop, ja mikroshortsit ovat osoittautuneet mitä mainioimmaksi vaatekappaleeksi dancehall-bileisiin! Pukua olisi tarkoitus kierrättää tänä vuonna pienten päivitysten kera.

Vänkärilätsä esillä ja paita repsallaan? Ehkä ensi kerralla osaan...
Kuva © Miika Ojamo (kuvauspalvelu).Desucon 2010, Lahti

Princess Mercury (BSSM) + Reira (NANA)

Desuconia varjosti edellisvuoden tavoin harmaa ja kolakka sää. Tästä huolimatta oli mukavaa saada kokoontua vielä kerran lähes samalla kokoonpanolla kuin vuonna 2009 Solar Princesses -ryhmämme kanssa. Niin, ja käytiinhän me viikonlopun aikana myös lavalla...

Sunnuntaina pääsin ulkoiluttamaan Reiran konserttipukua, jonka tein oikeastaan jo vuoden 2009 Animeconiin mutta sattuneesta syystä (sairastelu) sain mahdollisuuden käyttää vasta nyt. Olen monessa suhteessa tyytymätön pukuun, mutta onneksi kaveri onnistui nappaamaan parikin kivaa kuvaa.

Tunteella, siskot, tunteella. Lavalla myös Kyoko (Mars), Nicara (Venus) ja Mamia (Jupiter). Kuva © Virpi Ruhanen.


Osaan toisinaan hymyilläkin. Mamia (Jupiter) tosin handlaa paremmin.
Kuva © Tomi Väisänen (kuvauspalvelu).


Kuplia! Kuva © Nicara.Tracon V, Tampere

Sailor Jupiter & Makoto Kino (BSSM)

Omalta osaltani heinäkuussa pidetty Tracon jäi mieleen (helteen lisäksi) vuoden hauskimpana conina. Harmi kyllä Sailor Moon classic senshi -poppoomme kutistui alkuperäisestä koostaan (7) viiteen... Suunnittelin alunperin vain tuunaavani vuonna 2009 tekemääni Jupiterin fukun ensimmäistä versiota, mutta lopputuloshan oli että kaikki meni uusiksi kenkiä lukuunottamatta. Jupiter on mieleinen hahmo erityisesti siksi, ettei asua varten tarvinnut tuunata peruukkia. Joskin se, tykkäsikö ompelukone kuitujen ompelusta, on asia erikseen... Kiitos mahtavan kämppiksen (Nicara), joka kärsivällisesti avitti hiuslisäkkeiden kanssa, sunnuntain hahmo vaihtui päivän varoitusajalla.

Vaaja Inneri-poppoo. Kuvassa myös Strawberrychip (Mercury), Nicara (Venus) ja Artemis (as himself). Kuva © Akedia (Aniki).


Lightning meets Love (Nicara, Venus).
Kuva © Tuomas Puikkonen (kuvauspalvelu).


Sääriä! Mitähän Goku & Matrix-mies säätävät taustalla?
Kuva © Strawberrychip.


Cosplay-vuosi 2011 -päivitys ilmestynee lähiviikkoina. Näkemisiin siihen asti!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit on kivoja! <3