tiistai 4. lokakuuta 2011

Katse takaisinpäin (eli kesä-conit + Tracon)

Ai kuka se lupasi päivittää bloginpoloista? Ei tässä ihan näin pitänyt käydä...

Vielä toukokuussa uskoin, että kesällä olisi ollut enemmän aikaa päivitellä blogia - mutta ei. Inspistä olisi ollut runsaastikin, mutta jonnekin se aika vain katosi töiden ja vapaa-ajan rientojen (= yleisen kaverien kanssa sosialisoinnin) ohella. Niin ja kyllähän conien lähestyessä tuli vietettyä ilta jos toinenkin projektien parissa... Alla siis pienoinen yhteenveto con-kauden sadosta!


Tarta
(eli Torttu, Tartar, tai miksi ikinä haluatkaan häntä kutsua...)

MM-poppoossa aloimme keskustelemaan mahdollisesta Rayearth-ryhmästä jo vuoden 2009 puolella. Oli jo siis aikakin saada tämä haave toteutettua! Sanoisinkin, että tämän vuoden cosplay-asujen joukossa Tarta oli ehkä se ns. "pääprojekti".

Pippuriprinsessa Traconissa. Strawberrychip kuvasi.

Totta puhuakseni asu oli jäädä valmistumatta Desuconiin, sillä kokemattomana peruukkien muokkaajana en tietenkään osannut aloittaa ajoissa (ehei, 5 viikkoa ei riitä). Peruukin kanssa ei niinkään tullut kiire, mutta peruukkiverkon suurentamisen ja niiden kaikkien lisäkuitujen käsinompelun ohella kaiken muun kanssa tuli! Oli miten oli, valmista tuli, ja jos ei lasketa paniikissa kasaan hutaistuja sandaaleja, asun vaikeustasoon nähden (kiitos peruukin) olen suht tyytyväinen tähän pukuun!

Vallanhimoa Desuconissa. Strawberrychip Tatrana, Feeniks
Emeraudena. Riko kuvasi, sävymuokkauksia tosin tein itse.

Ehdottomasti parasta tässä puvussa on pari-cosplay ihanaisen Strawberrychip'n kanssa. Desuconissa kokeilimme jo joitain siskosten hullunkurisista poseerauksista - hilpein tuloksin totta kai! Harmi kyllä Tatra-sisko ei päässyt osallistumaan Traconissa MKR-ryhmäämme... siispä toistaiseksi jään kaipaamaan lisää siskokuvia meistä. Ensi vuonna ehkäpä?

Hassu pose on hassu. Strawberrychip Tatrana. Nicara kuvasi.

En kerro tässä yhteydessä tarkemmin asun teknisistä yksityiskohdista, mutta voitte lueskella näitä Cosplay.com-projektisivulla. Saa myös kysyä! :)

MKR-ryhmäpotretti Traconista. Jansutti Fuuna, Feeniks
Emeraudena, Ninnu Feriona, Koochie Preseana. Kuva otettu
Feeniksin kameralla (kuvaaja tuntematon).


Sheryl (Star Date)

Oi, Sheryl. Toisaalta alkaa tuntua, että tämä puku on jo niin nähty, mutta silti asu pitää pintansa yhtenä suosikeistani. Se on vaan yksinkertaisesti niin mukava päällä! Luultavasti toistan itseäni bittiavaruuden joka nurkassa jahkaamalla tästä, mutta olen järjettömän iloinen että jaksoin nähdä vaivaa väsätä uudet kengänpäälliset ja neuloa ylipolvensukat. Tykkään niistä yksinkertaisesti vain niin paljon. Uudet shortsit vois tosin kyllä ommella, kun vanhat alkaa olla ratkeamispisteessä pukuilun ulkopuolisen käytön seurauksena...

Fiilistelyä Sibbetalon nurkilla Desuconissa. Nicara kuvasi.

Niksu ja minä tikkarimannekiineina. Serenity kuvasi
(ja antoi tikkarit kans)!

En mene vielä lupaamaan, että tämä asu nähtäisiin myös ensi vuonna, sillä tänä vuonna pidin pukua jo kolmasti ja pukukandidaatteja olisi ensi vuodelle vaikka hur mycket. Kuitenkin peruukki on onneksi vielä sen varran hyvässä kunnossa, että kehtanen pitää sitä myös ranskalaismekon kanssa. Jospa repäisisin ja saisin sen valmiiksi Frostbiteen?

Kuvauspalvelun Miika Ojamo kuvasi Desuconissa.

Aurinkolasit hengailivat Animeconissa puoli päivää laukussa,
hups! Nicara kuvasi.

Oli kuvattava miten pelle tahansa, Strawwie ottaa nättejä kuvia. :3


Super Sailor Jupiter

Haa! Eihän tämä kuulunut kesän pukusuunnitelmiin! Eipä niin, mutta kiitos päivätyön, aikataulu petti pahemman kerran Animeconiin suunnitellun Eternal Mercuryn suhteen. Sitten kuulin, ettei oikeastaan kukaan muukaan ryhmäläinen ehtisi saamaan Eternal-asuaan valmiiksi ja että Nicara ottaisi Turkuun Super Venus -pukunsa... ja näin oli helppo päätös päivittää Classic Jupiter Super-versioksi!

Strawberrychip nappasi ehkä näteimmän cosplay-kuvan koskaan. Serenity-söpöläinen Tsukino Usagina.

Asu ei ole täysin tarkka yksityiskohtien suhteen, sillä classic-fukun teknisen toteutuksen takia (kaulus ja hihat ovat ommeltu kiinni body-osaan) päätin luistaa uuden kauluksen ja hihojen ompelusta. Tästä huolimatta oli hirmuisen kivaa pienessä SM-ryhmässä. Ja ne Strawberrychip'n kuvat! *__*


Eternal Sailor Mercury

Merkkis jäi aikatauluongelmista johtuen pois Animeconista, mutta Traconiin puku sentään valmistui! Vaikka pukua työstäessäni toteutin monta asiaa ensimmäistä kertaa - kuten esimerkiksi kellohelmaa, kankaan rypyttämistä(!) sekä sukkatyylisiä kengänpäällisiä - mielestäni lopputulos toimii! Vaikka puku valmistui vasta Tampereelle lähtöä edeltävänä iltana, missään vaiheessa ei tullut sellainen fiilis, että työstäisin pukua takapuoli liekeissä. Siis siitäkin huolimatta että sulloin tuubintäytteitä lycraan aamubussissa con-viikolla ja Tartan korjaukset jäivät torstai-iltaan/-yöhön...

Jamfoot kuvasi Tampere-talolla.

Eternal Mercury nousi nopsaan suosikkipukujen joukkoon. Käyttömukavuutta haittaa tosin se, että kengänpäälliset valuvat kävellessä jatkuvasti alaspäin, mutta joko keksin tähän jonkun ratkaisun tai yksinkertaisesti elän tämän epämukavuuden kanssa. Joka tapauksessa oli mukavaa olla SM-ryhmässä sunnuntaina, ja toivon mukaan saisimme myös puuttuvat senshit mukaan ensi vuonna! Erityisesti Niksun poissaolo surutti... (Kiitos muuten eturusetin broochista, väri on täydellinen!)

Jamfoot nappasi tämänkin kuvan. (Yhyy, kaulus kaipaisi
kipeästi tukikangasta...)~~

Jottette jäisi siihen uskoon että conista jäisi käteen ainoastaan onnistuneita kuvia, ohessa vielä pari ekstrakuvaa viemään tällaiset luulot pois. Ensi päivityksessä onkin sitten vuorossa kauan sitten tagattu meme sekä luultavasti myös neulontajuttuja!

Tästä piti tulla "kick-ass" potkukuva. Vaan ei mennyt ihan putkeen...
Nicara tallensi kauniin hetken.

Merkkurin Myu-biisi auttoi löytämään sisäisen lapseni. :D
Serenity kuvasi!

2 kommenttia:

 1. Merkkiiiis, kauhea ikävä!!<3 Cossikuviasi on aina niin kiva katsella, kun ne vaan on niin nättejä, plus cossisi ovat huolella tehtyjä (tarviis todellakin sulta lisää "vierihoitoa" sen eternalin aikaansaamiseksi!! xD)

  Haha tykkään kyl noist ilmeistä Jupiterin potkukuvassa ja Sherylin "tolppakuvassa" :D Sävymuokkaus tuo hyvin pahistunnelmaa siihen MKR-kuvaan Feeniksin kanssa!

  Hmm, kirjoitit niin arvoituksellisesti, että jäinpä miettimään mitä sulla mahtaa olla työlistalla ensivuodeksi! Odotan jännityksellä :)

  Mut eipä muuta kun ihanaa syksyä ja iloa tuleviin projekteihin! Lähettelin sulle meiliä joku aika sitten, mahtoikohan se tulla perille? :o

  VastaaPoista
 2. Niksuliiii, ihan sama täällä...!!!!! <333333

  Voi kiitos ;-; Merkkurin kohdalla olit ehdottomasti suureksi avuksi, sillä ellei oltais aloitettu noita bodeja jo keväällä, en tiedä olisinko saanut puvun valmiiksi edes Traconiin. :'D Toki voin avitella sua Venuksen kanssa sitten kun työstät sitä taas, jos siltä tuntuu!

  Heh, toi sun ottama kuva Jupiterista oli kyllä niin hehkee etten yksinkertaisesti voinut olla jättämättä sitä päivityksen ulkopuolelle. XD

  No mulla on aina projekti-ideoita/-suunnitelmia kilometreittäin, ja lista senkun kasvaa ajan myötä! Laskin tässä taannoin että viisi pukua olisi kesken (joista tosin kaksi on päivitystä kaipaavaa vanhaa pukua), ja suunnitelmissa olisi ainakin 2-3 uutta. Ehkä kuitenkin panostan ensin Frostbiten pukuun/pukuihin ja vasta sitten muihin keskeneräisiin tekeleisiin. Haha sori, mulla on tapana puhua arvoituksin. ^_^; Yritän laittaa lähitulevaisuuden päivityksiin juttua noista pukusuunnitelmista.

  Sain kyllä sähköpostisi, ja myös postikortin - kiitos näistä! :3 Mun oli tarkoitus vastata meiliisi jo aikaisemmin, mutta viime viikonlopun reissussa ja olen tällä viikolla joutunut mm. väsäämään kaksi espanjan ainetta. Mutta en ala kirjoittamaan tänne blogin puolelle romaania, joten lähettelen sulle meiliä joko tänään tai huomenna.

  Sitä samaa, ihanainen! <3

  VastaaPoista

Kommentit on kivoja! <3