torstai 17. heinäkuuta 2014

Animecon XI (1/2) - se suloisenihanin Twitter-möläytys

Cosvision ja Desucon hurahtivat jo aikapäiviä sitten. Näistä en kuitenkaan rupea höpöttelemään tähän hätään (enkä välttämättä koskaan rupeakaan), mutta mökkilaiturilta käsin tulin kirjoittaneeksi jokusen sanan Animeconista, joka vei allekirjoittaneen viime vuoden tavoin kesäiseen Kuopioon. Vaikkakin matka sujuikin omalta osaltani suorastaan poikkeuksellisesti mallikkaasti (kiitos erään ihanan sielun joka vinkkasi hiljattain blogissaan oman tyynyn ja korvatulppien pakkaamisesta con-laukkuun - en muista milloin olisin viimeksi nukkunut yöuneni conin aikana niin hyvin!), aivan ilman vastoinkäymisiä ei pieni hotelliseurueemme välttynyt. Matkakaverin unohtuneen pukupussin ansiosta nimittäin matkasin Kuopioon suurimmalta osin yksin: ainoastaan Helsinki-Lahti -välimatkan ajan seuraa piti mitä ihanin eläkeläisrouva. Lopun matkaa tuli ajankuluksi niin pelattua 3DS:llä kuin höpistyä puhelimessa niiden kaikkien kanssa kelle suinkin keksin soittaa. Loppumatkasta, kaikkien oljenkorsien ehyttyä en kuitenkaan voinut kuin toivoa, että yksin Pendolinossa kyhjöttämisen sijaan istuisin seuraavassa Kuopioon suuntaamassa IC:ssä tai vaihtoehtoisesti PC:n con-bussissa. Ehkäpä tuo jälkimmäinen mahdollisuus tulee koettua joku kerta...!

Joka tapauksessa, pienten alkuvaikeuksien jälkeen viikonloppu sujui itse asiassa paremmin kuin omat coniviikonloput yleisesti. Avain tähän on selvästikin riittävä lepo viikonlopun aikana (jos ei lueta mukaan lauantain vastaista yötä, jolloin kroppa ilmeisesti päätti ettei kello viiden jälkeen enää malteta nukkua... :D). Aion jatkossakin ehdottomasti sulloa mukaan oman tyynyn ja silmälaput, mikäli ne niin merkittävästi vaikuttavat kaltaiseni herkkäunisen unenlaatuun. Sikäli kun aikaisempien conidarrojen kovuus on johtunut levon puutteesta, ei tältä osin uupumuksesta ole ollut conin jälkeisellä lomaviikollani tietoakaan... tosin, uupumuksen sijaan jäljelle jäi ihan mieletön haiku ja ikävä kaikkia ihania, erityisesti sunnuntain takia (josta enemmän edellä). Kiitos vain teille siitä, että "Oh, Love & Peace"-kappaleen kuuntelu ei enää onnistu ilman kyynelkanavien aukeamista... ;-;

Vaikka conini olikin tehty pääosin loistoseurasta ja shoottailusta, tulin viikonlopun aikana katsastaneeksi myös Animeconin varsinaista ohjelmaa: cosplay-deitin sekä animekonsertin, jotka kummatkin pidettiin lauantaina. Cosplay-deittiin tuli kimmoke siitä, että kummatkin huonekaverini olivat mukana kisaamassa. Deittikokemus oli muuten ensimmäiseni ikinä, vaan ei todellakaan viimeinen! Sen lisäksi, että juontajapari veti show'n loistavasti, minusta oli ilahduttavaa huomata, että valtaosa vastaajista ja kysyjistä olivat selkeästi harjoitelleet roolejaan, ja myös improvisointi kanssakisaajien kanssa sujui luontevasti. Tällaista lisää!

Kuvailujen osalta tuli toimittua viikonloppuna sekä kameran edessä että takana. Ennen conia en varsinaisesti ollut lyönyt lukkoon mitään shootteja sen tarkemmin, lukuunottamatta sunnuntain ryhmän kuvailuja. Lauantaiksi olin pakannut mukaan scifi-sarja Outlaw Star'n Melfinan kevennetyn version (ponchon/keepin teen kyllä aikanaan). Vaikka en ollutkaan suuremmin miettinyt puvun shoottailua, lupautui Minna auliisti kuvaamaan peikkotyttöä.

Voimanainen itse! Tää ihanainen paitsi kuvasi kärsivällisesti, vieraasta kamerasta huolimatta...

... mutta myös avusti oma-aloitteisesti muissa shooteissa. Oot korvaamaton!


Ottaen huomioon, miten kriittinen olen oman naamani suhteen, voitte kuvitella sen positiivisen järkytyksen määrän, kun tapahtuman jälkeen totesin muistikortilta löytyvän (kaikkien niiden derppien ohella) ison kasan käyttökelpoista tavaraa. Ei hyvänen aika sentään. What is this magic?

Kaikki alla olevat kuvat tosiaan nappasi Minna. Kiitos!







Itse kuvasin lauantaina puolestaan hetkisen vaaleanpunaisia huoneseuralaisiani. Kuvissa Feeniks on pitsireunaisessa Lady Lovely Locks -puvussa ja Nicara Princess Peachina. Minna avusti kuvauksessa!






Sunnuntaina kuvasin Nicaraa toistamiseen, tällä kertaa Lumikin talonpoikaisasussa.




Sunnuntaina vielä ennen junan lähtöä ehdin räpsäistä muutaman kuvan Minnasta. Hahmo on Katarina pelistä League of Legends. Otetaan hei uudestaan paremmalla ajalla!




Kaikki edellä esiintyvät kuvat on muuten kuvattu uudella järkkärikamerallani, johon investoin vähän ennen Desuconia. Kyseisestä apparaatista on vielä paljon opittavaa, mutta jo reilun kuukauden kokemuksen perusteella voin sanoa, että tykkään kovasti jäljestä jollaista tuolla saa!

Ja sitten siitä sunnuntain ryhmästä...

Joitakin möläytyksiä joutuu katumaan jälkikäteen, mutta tämän kyseisen sellaisen kohdalla voin sanoa, että näin ei ole. Satuin viime vuonna joulun/uuden vuoden pyhien aikaan viimein tutustumaan lähemmin "Love Live!"-idolisarjan ykköskauteen. Vaikka ennakko-odotuksia ei pahemmin ollut, huomasin jo muutaman jakson jälkeen olevani korviani myöten pihkassa sarjaan! Innostuksen aallon harjalla heitin Twitteriin, josko kukaan olisi kiinnostunut tekemään ryhmää jossain vaiheessa.

Chiruka lähti mukaan sen siliän tien. Erään PC:n (pääkaupunkiseudun cosplay-yhdistyksen) tapaamisen seurauksena meitä oli äkkiä viisi lisää. Hetki huudeltiin puskaradioon ja saimme kaksi puuttuvaa jäsentä. Ryhmän yhdemukaisuuden varmistamiseksi organisoimme kimppatilauksen Spoonfloweriin, josta hankimme SparklePipsi'n suunnittelemat kankaat. Vastaavalla tavalla hankimme Amazonista yhdenmukaiset slipoverit niille idolitytyille, jotka sellaisia tarvitsivat.

Vaikka jo kaikkien µ-ryhmän jäsenten löytyminen oli saavutus sinällään, se, että kaikki ryhmään mukaan lähteneet jäsenet sopivat hahmoilleen niin valtavan hyvin, ja se, miten hyvin ryhmän kemiat toimivat... parempaa tuuria saa hakea. Näiden likkojen kanssa ryhmäilisin tulevaisuudessa ihan koska vaan, ja toivottavasti tulevaisuus suo paljon tällaisia mahdollisuuksia!

Animeconin sunnuntain sadekuurojen takia eeppiset shootti-ideat jäivät joltain osin toteutumatta, mutta tämä antoi vain lisäintoa järkätä uusi shootti samalla kokoonpanolla (todennäköisesti conin ulkopuolella). Tämän lisäksi myös muita idoliryhmäideoita on jo vireillä... Ahhhhh!!!!

"Virallisen" valokuvaajamme kuvia odottelen vielä tämän merkinnän kirjoitushetkellä, joten taidan jättää tämä ryhmän kuvat seuraavaan merkintään. Sitä, tapahtuuko tämä ennen vai jälkeen Ropeconin (ensi viikolla, iik! ;-; ♥), en osaa vielä sanoa. Tähän hätään ottakaa kuitenkin mainio kuva Nico-sempain opetustuokiosta.

Weesu nappasi tämän kuvan. Koko ihana idolikatras vasemmalta lähtien: Nico (Eisy), Nozomi (allekirjoittanut), Hanayo (Rita), Umi (Tuiksu), Maki (Kifia), Honoka (Chesti), Rin (Ninnu), Kotori (Chiruka) ja Eli (Nezumi).


Seuraavassa merkinnässä palailen todennäkösesti joko LL-kuvien tai Ropeconin tiimoilta. Siihen asti!

Ps. Pakko vielä jakaa nämä Minnan nappaamat helmet.

Tämä on virallinen "otetaanpa testikuva" -ilmeeni.

Höhhöhhöö.

Aurinko! Se polttaa! (Hienosti ylivaloittunut kuva täysin muokkaamaton.)

Hetkellistä helpotusta by Ansku.

Henkselien kanssa posetus otti toisinaan kaaliin.

2 kommenttia:

  1. Yöunet kunniaan todellaki :) Kiitos ihanista kuvista, tykkäsin niistä tosi paljon! Kivaa, kun teidän idolipoppoo oli niin onnistunut. Olitte te ihkui :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ohhoh, olenpa hidas vastaamaan :'''D

      Yöunet ovat rakkautta <3 Ja eipä kestä! Mallien positiivinen palaute on parasta nannaa kuvaajalle. Toivottavasti pääsen kuvaamaan sua taas pian. ^.~

      Idolimeno oli herppiderppiä parhaimmillaan. <3

      Poista

Kommentit on kivoja! <3